A sebezhetőség ereje - 20'

2013. 07. 04., Csütörtök

Brene Brown az emberi kapcsolatokat tanulmányozza – az empátiára, a másokhoz tartozásra és a szeretetre való képességünket. Ebben a megindító és humoros, a TEDxHouston-on elhangzott beszédében betekintést enged kutatásába, amely által személyes küldetésévé vált önmaga és az emberiség megismerése.

KATT a videóra:

http://www.ted.com/talks/lang/hu/brene_brown_on_vulnerability.html

"...Lassan megértettem, hogy mi is az a szégyen, és hogy hogyan működik. Írtam egy könyvet, megjelentettem egy elméletet, de valami nem stimmelt  és ami nem stimmelt, az az volt, hogy ha vettem az embereket, akiket megkérdeztem, és beosztottam őket két csoportba.

 

Az egyikbe azokat, akik úgy érzik, érdemesek  mert erről van szó, a valamire érdemesség érzéséről  akiknek az az érzése, hogy szeretik őket és tartoznak valahová  és a másik csoportba meg azokat, akik mindezért csak küzdenek, akiknek sokszor kérdéses, hogy egyáltalán elegek-e. Egyetlen változó választotta el azokat, akik egyértelműen úgy érezték, hogy szeretik őket, és tartoznak valahová, azoktól, akik csak küzdöttek ugyanezért. És ez az volt, hogy azok, akik szeretettel és valakihez tartozással telinek élték meg a világot, hitték, hogy érdemesek a szeretetre és a valakihez tartozásra.

 

Ennyi.

 

Hitték, hogy érdemesek rá. És számomra a legnehezebb azt volt megérteni, hogy ami nem engedi, hogy kapcsolatot létesítsünk, az az, hogy félünk attól, hogy nem érdemeljük meg a kapcsolatot, és úgy éreztem, ezt mind személyes és szakmai szempontból jobban meg kell vizsgálnom.

 

Így hát fogtam az összes interjút, amelyben az érdemesség érzése megjelent, amelyben olyanokkal beszélgettem, akik így éltek, és megnéztem csak azokat.

 

Mi a közös az ilyen emberekben?..."

 

 

 

 

« Vissza az előző oldalra

"Hogyan lehetne olyan életem,
amilyet igazán szeretnék?"

 

Most közelebb kerülhetsz a saját, legbelsőbb válaszodhoz!

Tedd meg most az első lépést - KATT IDE:

 

Kitöltöm a tesztet!

 

toltsd_ki_a_tesztet.png