Hatalmas terhet vett le a vállamról, pedig nem könnyű velem...

F. Tóth Krisztina


A Villámcoaching ideje alatt a bizonytalanságomban, a frusztrációm legyőzésében jelentős eredményt értünk el. Krisztával  együtt dolgozni rendkívül könnyű, természetes és megnyugtató volt, mert nem ítélkezett, még a mimikájával sem jelezte, hogy valamivel egyetért-e vagy sem, hanem próbált mindenféle technikával megnyitni, hogy rájöhessek, hogy ÉN mit szeretnék, mire vágyom.
 
Magánéleti problémával fordultam Krisztához, úgy éreztem, hogy megrekedtem, nagyon zavart, hogy nem látom, hogy mit szeretnék, és hogyan tudom azt elérni.
 
Előtte féltem a beszélgetéstől, mert a tehetetlenség érzésétől annyi frusztráció gyűlt fel bennem, hogy attól tartottam, hogy majd kiborulok, ha egy ismeretlen firtatni kezdi a döntéseim - vagy épp döntésnélküliségem miértjét. A beszélgetés során azonban egyszer sem éreztem magam rosszul, sőt a gyomromban kellemes nyugalmat tapasztaltam a végére. :)
 
Eredetileg azért fordultam Krisztához, mert már másfél éve követem a blogját és kapom a hírleveleit. A cikkei rendkívül hasznosak, lélekmelengetőek szoktak lenni, abban a stílusban, ami hozzám a legkönnyebben eljut. Mint kiderült, élőben is könnyen egymásra tudtunk hangolódni, pedig velem nem könnyű, valójában zárkózott és szkeptikus alkat vagyok.
 
Kriszta két legnagyobb erőssége a bizalom nagyon gyors elnyerése és a folyamatos, őszinte, bírásokodás nélküli figyelem. Ezek kellettek ahhoz, hogy megnyíljak, saját magam előtt is.
 
Először nehéz volt elhinnem, hogy két óra alatt változást lehet elérni egy olyan problémában, amivel évek óta küszködöm, de a beszélgetés során rájöttem, hogy két-három mondat is be tud találni, és el tud indítani változást a gondolkodásban.
 
A beszélgetés 3 legnagyobb tanulsága az volt a számomra, hogy
- nem kell az egész utat látnom magam előtt, csak a jelenben rendelkezésre álló információk alapján lehetséges dönteni, ezzel hatalmas terhet vett le a vállamról.
- azt tartsam szem előtt, hogy hogyan szeretném befejezni majd egyszer sokára az életet, és a döntéseimet ez a távoli cél elérése befolyásolja.
- sokkal ügyesebben kellene kommunikálnom a párommal, mert a sok elfojtott indulat, lenyelt vélt vagy valós sérelem belülről emészt, és nem tudom miattuk beleengedni magam a kapcsolatba.
 

Azoknak ajánlom Krisztát elsősorban, akik életük egy pontján elakadtak, és szükségük van egy lökésre. Saját tapasztalatom alapján a magánéleti problémák megoldásához is ért, a honlapját olvasgatva pedig munkaügyben is tudom ajánlani.

 

Juhász Ágnes

Vezető tanácsadó, Nemzetközi Politika és Stratégia
Keler Kszf

 

 

 

 

« Vissza az előző oldalra

"Hogyan lehetne olyan életem,
amilyet igazán szeretnék?"

 

Most közelebb kerülhetsz a saját, legbelsőbb válaszodhoz!

Tedd meg most az első lépést - KATT IDE:

 

Kitöltöm a tesztet!

 

toltsd_ki_a_tesztet.png