1... 2... 5? Kapcsolj turbó fokozatra!

2013. 09. 17., Kedd

Az igazán sikeres és boldog emberek nem csupán utasok a saját életükben, de meg is teremtik maguknak az utat. Ők határozzák meg, mit jelent a számukra élni és haladni. Közben minden tevékenységükben képesek megtalálni az örömöt, elégedettséget, akárcsak az igazi bajnokok. Hogy csinálják?

Aki "ketrecben" él, a külső körülmények rabja. Akit a kényelem tart fogva, az a saját komfortzónájából nem tud kitörni... De mindannyian  függetlenségre, a lehetőségeink megélésére és szabadságra vágyunk!

De hogyan legyen több szín, változatosság, kreativitás és öröm az életünkben?
Hogy ne a túlélésre vagy a külső elismerésre hajtsunk, ideje egy szinttel feljebb lépni, ami nem más, mint a...

 

#3. Feltöltődött élet!

 

Bizonyára te is ismersz olyanokat, akikről azt mondanád, hogy "nagyon egyben vannak". (Nem kell messzire menni – talán pont a nagymamád volt ilyen? Vagy egy életrajzi regényben olvastál róla?)


Akik IGAZÁN, szívvel-lélekkel, teljes gőzzel élnek.

Folyton céljaik vannak, és a nehézségekben is izgalmas fejlődési és kibontakozási lehetőséget látnak – ilyen volt pl. Steve Jobs, ilyen Tony Robbins, Oprah Winfrey, vagy épp a szakmai példaképem, Fiona Harrolds.

 

Ők nem csupán utasok, de meg is teremtik maguknak az utat (MyWay... :-)) :
maguk határozzák meg, mit jelent a számukra élni és haladni, és közben minden tevékenységükben képesek megtalálni az örömöt, elégedettséget, akárcsak a kölyökkutyák...


Emlékszel? A ketrecbe zárt élet fő kérdése ez volt: Túlélem-e?
Aki az elkényelmesedett, bepunnyadt élet foglya, azt ez foglalkoztatja: Elismert és sikeres leszek-e?

Aki viszont sikeres és boldog, "feltöltődött" életet él, az olyan, mint egy igazi FORMA 1-es pilóta.
 

 autóversenyző  • Nem mások élete után sóvárog, hanem mindenestül átéli és megtapasztalja a saját életét.

 

  • Nem "robotpilótán" működik, hanem lépésről lépésre, tudatosan kontrollálja helyzetét

 

  • Mindig képes a pillanatnyi igényeihez igazítani, hogy mennyire taposson bele a gázba (nem mindegy, hogy verseny van, vagy hétvégi sétakocsikázás a családdal :-))

 

  • Minden körülmények között élvezi az utazást – az akadályok és a nehézségek ellenére is szenvedélyes lelkesedéssel éli az életét; mintha valami különleges erőforrás hajtaná!


Én is ismerek néhány ilyen embert: amikor beszélgetünk, és a "titkukról" kérdezem őket, sosem tagadják, hogy ők sem így kezdték.
Bizony, sokszor ők is megkötötték a maguk kompromisszumait, végigjárták a ketrecbe zárt, majd a bepunnyadt élet stációit – szépen kipipálták mindazt a feladatot, amit a külső körülmények (később már saját elvárásaik) róttak rájuk.

Ám elérkezett egy pont az életükben, amikor besokalltak.

És itt a nagy különbség:

Nem menekültek önámításba, tagadásba, nem dugták gyáván homokba a fejüket, hanem LÉPTEK. Féltek ugyan, de léptek.

És ami a fordulópontot hozta:

Ki tudták mondani, hogy  ELÉG VOLT!

 

stop and think -tábla


 

Hogy  miből is?

- az állandó hajszoltság, kimerültség érzéséből...

- a folyamatos kétségekből, lelkifurdalásból, hogy sehol sem tudnak "megfelelni", 100%-ot nyújtani – se a gyereknek, se a férjnek, se az ügyfeleknek, se a barátoknak (már ha maradtak...)

- a szürkeségből, komorságból, a reménytelen érzéstől, hogy az ÉLET már végérvényesen elment mellettük...

- vagy nincs párjuk, vagy páros magányban élnek...

- örömtelenül kattognak a napok, hetek, nyár végén a Karácsonyt várják, januárban meg a nyarat...

  • Akik váltani tudtak, azoknak nemcsak hogy "elég volt", de akartak is kitörni a ketrecükből!


És igen, kinek több, kinek kevesebb időbe telt (hetek? hónapok? évek?), de akik sikeresen változtattak, azoknál mind egy komoly önvizsgálattal és elhatározással indult az újratervezés.
Ki merték mondani,  hogy az életükben mi az, amiből ELÉG volt, és mit szeretnének helyette inkább.

Hogy hogyan lehetnének leginkább önmaguk, hogyan találhatnák meg, és követhetnék az álmaikat.

Milyenek azok, akik igazán teljes, feltöltődött életet élnek?

Nem pusztán azért erősek és felszabadultak, mert nem béklyózza őket a félelem, vagy más káros kötődések, hanem mert következetesen  gyakorolják a saját világukhoz és reakcióikhoz való tudatos hozzáállást. Keményen megdolgoztak ezért a hozzáállásért, és van...

 

HÉT olyan tulajdonság, amely jellemzi őket:

 

1. Minden pillanatban nyitottak és éberek – nem élnek sem a múlt, sem a jövő fogságában, és nincsenek túlzott elvárásaik azzal kapcsolatban, hogy a dolgoknak hogy "kellene" lenniük. Kíváncsiak, rugalmasak és toleránsak; teljes odaadással élik át a jelen pillanatot.

 

2. Jövőorientáltak – gazdagon kidolgozott elképzeléseik vannak a jövőjükkel kapcsolatban, és cselekvően, lépésről lépésre  igyekeznek megvalósítani azokat. Optimisták és lelkesek, a jelen problémáit pedig  megoldhatónak látják.

 

3. Keresik az új kihívásokat – állandóan feszegetik a komfortzónájuk határait, mert megtapasztalták, hogy minden új  kihívás olyan, mint a cukorka az agynak: aktivizálja az örömközpontot, és segíti őket az önfejlesztésben.

 

4. Valódi kapcsolatokra törekszenek, és mélyen érdeklik őket az emberek – kíváncsisággal és tisztelettel fordulnak mások felé, minden új ismeretségben lehetőséget látnak a kapcsolatépítésre, tanulásra, gyarapodásra, és önmaguk megosztására.

 

5. Önállóak és találékonyak"a saját dobpergésük ritmusára menetelnek". Velük tarthat,  aki szeretne, de nem érzik kényszeresen, hogy mindenkit boldoggá kellene tenniük. Megvan bennük a kellő bátorság és önbizalom, hogy próbálkozzanak, s ha úgy adódik, hát a kudarcaikból (is) tanulnak.

 

6. Hajtóerejük, üzemanyaguk a kreativitás – ez önkifejezésük szerves része. Kifejezőkészségük révén kitűnnek a többi ember közül, sosem szégyenkeznek nézeteik vagy szemléletmódjuk miatt, büszkék arra, amit megosztanak a világgal.

 

7. Az ÉRTELMES életet keresik – hisznek a pillanatok jelentőségében, ám képesek ezeket a nagyobb összefüggések fényében szemlélni. Nem gabalyodnak bele az apró részletek pókhálójába. Szeretnek közös pillanatokat és emlékeket teremteni, épp ezért nagylelkűek, és gyakran ajándékoznak meg másokat, nem feltétlenül tárgyakkal, hanem mondjuk a megbecsülés, az elismerés, a szeretet szavaival.

 

Ha a fenti listát még egyszer átfutod, esetleg az az érzésed támadhat, hogy "ja, nekik könnyű...": biztos már ilyennek születtek, vagy valami egészen különleges képesség, átlagon felüli élet-stratégia birtokában vannak.


 

business woman blonde


 
De ez nem így van: ők is pont olyanok voltak, mint a "szomszéd lány", egy hatalmas különbséggel, amiről már írtam is:

Akkor alakult át az életük, amikor elhatározták. hogy átalakítják saját magukat. Pont.

Vágytak egy élhetőbb,  boldogabb életre, és készek voltak mindent megtenni is ezért. Érted? Mindent.

Ha te is készen állsz, meg tudod csinálni: meg tudod változtatni saját magadat (hisz csak erre van igazán hatásod, befolyásod, a körülmények pedig ehhez alakulnak, mindig ezt követik le)!

Ha segítség kell: sose szégyelld, sose habozz!
 

Saját fáinktól ugyanis nagyon nehéz meglátni az erdőt. Keress hát egy külső pontot: egy társat, jó barátot; olvasd a blogot, a MyWay facebook-oldalát.
Ám, ha te ennél is célirányosabban, gyorsabban szeretnél haladni, és úgy érzed, ennek érdekében több támogatásra és személyes foglalkozásra van szükséged, természetesen engem is megkereshetsz, szívesen segítek neked. Akárhogyan is, a lényeg:

 

Kapcsolj magasabb fokozatba!


A sike­res és boldog életed szol­gá­la­tá­ban,


baráti üdvöz­let­tel:sze­mély­fej­lesztő edző,
Cer­ti­fied Per­sonal & Team Coach


P.S.: Ha te még nem irat­koz­tál fel a MyWay blogértesítő/hírlevélre, ITT teheted meg.


2. Ha tet­szett a bejegy­zés, ajánld másnak is  nagyon köszönöm!

 • Ugye te már köve­ted a MyWay Coa­ching-ot  a Face­book-on is?
  Ha eddig még nem tet­ted volna, és sze­ret­nél naponta friss híreket, gon­do­la­to­kat, ins­pi­rá­ciót, katt ide és láj­kold az oldalt!

Neked is van gon­do­la­tod a témá­hoz?
Ne tartsd meg magad­nak: oszd meg velünk itt mind­járt, pár cen­ti­vel len­tebb! :-)

 

 

 

 

 

Viktória - - 2013. Szep. 22. 11:11:00

Szia!:-)

A turbó fokozat rám is férne most.! Köszönöm a lökést!
Lassan három éve vagyok itthon gyesen. S úgy érzem teljesen kivontam magam a forgalomból. Most hogy mennék vissza dolgozni, sorra kapom a visszautasításokat. Van ugyan egy vállalkozás-ötlet a fejemben, de úgy érzem fontos lenne legalább egy részmunka, ami mellett biztonságban bele tudnék fogni a tervembe.
Mi a jobb? Ha munka mellett építjük az álmunk vagy ha belevágunk a terveinkbe?
A korábbi helyemre már nem vesznek vissza, s váltani is szeretnék. De nyelvvizsga hiányában szóba se állnak velem. Pedig szinte ott a kezemben a diploma. Menjek el ruhát hajtogatni, s majd mellette leteszem? Két szék közé kerültem :-(
Turbó de merre?

 

Kriszta - http://mywaycoaching.hu/ - 2013. Szep. 23. 14:53:00

@ Viktória:Szia!
Nagyon szívesen - a fő, hogy elindulj valamerre!
De mielőtt nekivágnál, ülj le négyszemközt, magaddal, aztán egy olyasvalakivel, aki jól ismer, ás te is megbízol benne. Tervezd meg az előtted álló időszakot. Sokkal könnyebb lesz úgy elkezdened, ha már tisztába jöttél a legfontosabbakkal. Pl. az első, hogy hogy Mit Szeretnél Igazán! Te. TE.
Aztán, hogy mik a legfontosabb értékeid, tapasztalataid, erőforrásaid... kire/mire támaszkodhatsz; mit szeretnél elérni/hol látnád magad szívesen 10-5-1 év múlva --igen, visszafelé érdemes gondolkodni! :-)
Milyen lehetőségeid/hiányosságaid vannak ahhoz képest, amit kitűztél magad elé; hogy tudnád a NAGY célt belátható lépések sorozatává lebontani... szóval mindent csak szépen, sorjában.És az is lehet, hogy nem csak két szék van, nézz körbe alaposan! :-)
Az életed újratervezéséhez sok sikert kívánok!
Üdvözlettel:
Kriszta :-)

    1 / 1    

« Vissza az előző oldalra

"Hogyan lehetne olyan életem,
amilyet igazán szeretnék?"

 

Most közelebb kerülhetsz a saját, legbelsőbb válaszodhoz!

Tedd meg most az első lépést - KATT IDE:

 

Kitöltöm a tesztet!

 

toltsd_ki_a_tesztet.png