Inspiráló történetek

Az elefánt és a 6 vak története

Alapvető törvényszerűség, hogy mindannyian másképp látjuk ugyanazt a dolgot. Ezért aztán soha nem mondhatjuk azt, hogy csak nekünk van igazunk. Minden egyes vitahelyzetben igazunk van, de a másik szemszögéből neki is...

Tovább »

Az elszalasztott esély

Az elszalasztott esély

"- Emlékszel, egyszer volt egy ötleted, de te féltél, hogy nem sikerül, ezért nem tettél semmit? - kérdezte az angyal. Az ember bólintott.
- Mivel te visszautasítottad a megvalósítást, az ötletet néhány év múlva egy másik embernek adták, aki nem ijedt meg a nehézségektől, és ha visszaemlékszel, akkor ez az ember az egyik leggazdagabb ember lett a környéken."

Tovább »

Tom Sawyer kerítést fest

"Mikorára Ben megunta volna a munkát, Tom már "elcserélte" a következő részletmeszelést egy tűrhető állapotban levő papírsárkányért Billy Fisherrel, utána Johnny Miller következett, aki a ráeső részt egy döglött patkányért vette meg, amely egy hosszú madzagra volt kötve, hogy körbe lehessen forgatni."

Tovább »

Tudd kivárni, amíg a mag kicsírázik!

Tudd kivárni, amíg a mag kicsírázik!

Vágyaink, célkitűzéseink sikeres megvalósításának útjába nagyon sokszor nem valami külső akadály, hanem éppenséggel saját magunk állunk. És még észre sem vesszük!
A türelem, a lépésről lépésre haladás a siker egyik sarkalatos pontja: erre tanít minket ez a történet.
Olvassuk hát ilyen szemmel!

Tovább »

Kövek, kavicsok, homok, avagy: mi a fontos igazán az életedben?

Kövek, kavicsok, homok, avagy: mi a fontos igazán az életedben?

"Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek.Ugyanez történik az életeddel: ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amelyek igazán fontosak a számodra..."

Tovább »

A hintó allegóriája

A hintó allegóriája

Sok ember mintha egy megvadult kocsiban robogna át az életén: pattogtatja az ostort, hajszolja a lovakat, szétgyilkolja a hintót, aztán csodálkozik, ha jön a tengelytörés, röpülnek a kerekek... ÁLLJ!

Tovább »

Mi köze a kócsingnak a szalámis pizzához?

Mi köze a kócsingnak a szalámis pizzához?

Idézet: "Miért kell elamerikaiasodni? Miért kell KÓCSINGOLNI? Miért nem lehet egyszerűen tanácsot adni?"
...Ugye, a pizzának is kellett annak idején egy idő, amíg egyre többen megismerték, és a szó is szép lassan bevonult a köztudatba. Így lesz ez reményeim szerint a "kócsinggal" is. :-)

Tovább »

    1 / 3  Következő >   Utolsó >>

"Hogyan lehetne olyan életem,
amilyet igazán szeretnék?"

 

Most közelebb kerülhetsz a saját, legbelsőbb válaszodhoz!

Tedd meg most az első lépést - KATT IDE:

 

Kitöltöm a tesztet!

 

toltsd_ki_a_tesztet.png